ספר חדש לאמנון טולידאנו בהוצאת מטר
מגבריות לחירות – לשחרר גברים ונשים מנטל הגבריות
גל ה-Mee Too השוטף באחרונה את העולם המערבי מוכיח כי ההטרדות המיניות אינן תופעה נקודתית, ומראה כי הן עולות בקנה אחד עם תפיסות מקובלות לגבי גבריות בחברה שלנו.
יותר ויותר גברים מגלים לפתע כי מה שהיה בעבורם מודל לגבריות, מוגדר עתה כדמותו של נבל המהווה יעד לביזוי ולשנאה. אנו שומעים שוב ושוב מה אסור לגברים לעשות, אולם הניסיונות לתת לגברים כיוונים חדשים ושונים למחשבה ולעשייה מצטיירים כמגומגמים וכלא רלוונטיים.
גילויי ההטרדות המיניות הם, אם כן, סימפטום של פגם עמוק ששורשיו נעוצים בתפיסות לגבי מהי גבריות: תפיסות שכל גבר מקבל משחר ילדותו, ושכל אישה לומדת לחיות לפיהן מגיל צעיר. ניסיונות למגר את ההטרדות המיניות תוך התעלמות מהאופן שבו אנו מלמדים ילדים וילדות מה זה אומר "להיות גבר", הם חסרי סיכוי.
דומה הדבר לניסיון להילחם באנטישמיות תוך שממשיכים ללמד את "הפרוטוקולים של זקני ציון" בבתי הספר.
בספר מגבריות לחירות מביא אמנון טולידאנו תובנות שרכש במשך יותר משלושים שנות ניסיון בעבודתו כפסיכולוג קליני, מטפל משפחתי ויועץ למנהלים, המתייחסות להשפעתה של תפיסת הגבריות על חיינו.
טולידאנו, שקיבל את הכשרתו בפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים ובמכון Tavistock בלונדון, מציג בספר הסתכלות אמיצה ובלתי מתפשרת על האופן שבו אנו תופסים גבריות ומה נחשב גברי.
הלחץ "להיות גבר" מקשה על גברים רבים להתפתח כבני אדם מורכבים המסוגלים לחוות עושר של חוויות ורגשות, ומגביל את יכולתם לתקשר עם נשים ולחוות את עולמן. גם נשים משלמות מחיר כבד בשל מיטת הסדום שתפיסות של גבריות חד-ממדית מכניסות אותן אליה, ודוחפות אותן לשמש אובייקטים להנאתם של הגברים.
הודות לספר יבינו גברים רבים שהם יכולים להשתחרר מהמחיר הכבד שהם משלמים בעבור הצורך "להיות גבר", ונשים יבינו כי המגבלות שתפיסות גבריות צרות מטילות עליהן אינן גזרת גורל.