ארכיון - קולות קוראים

הנצחת נשים בשמות רחובות

שדולת הנשים:

הנצחת נשים במרחב הציבורי בשמות רחובות ומבני ציבור היא אחת הדרכים החשובות להנכיח את קיומן של נשים ואת תרומתן לחברה ולמדינה.אנו מקימות בימים אלה מאגר של שמות נשים להנצחה שאותו נעביר לכל ראשי/ות העיר והמועצות המקומיות בארץ. אנו קוראות לך להצטרף למאגר ולצרף נשים מקבוצות אוכלוסיה ומתחומים מגוונים, מתקופות שונות ומקומות שונים.

הודעה משדולת הנשים:

הנצחת נשים במרחב הציבורי בשמות רחובות ומבני ציבור היא אחת הדרכים החשובות להנכיח את קיומן של נשים ואת תרומתן לחברה ולמדינה. כולנו יודעות (ויודעים) שרק אחוז זעום משמות הרחובות בערי ישראל הוא על שם נשים, כפי שגם פורסם בהרחבה באחרונה. בעקבות הפרסומים פנינו לראשי/ות ערים בישראל בדרישה כי יתקנו את העיוות הקיים ויפעלו באופן מובהק להגדלת מספר הנשים המונצחות ברחובות הערים.

אנו מקימות בימים אלה מאגר של שמות נשים להנצחה שאותו נעביר לכל ראשי/ות העיר והמועצות המקומיות בארץ. אנו קוראות לך להצטרף למאגר ולצרף נשים מקבוצות אוכלוסיה ומתחומים מגוונים, מתקופות שונות ומקומות שונים.

אנא היכנסו לקישור המצ"ב ומלאו את הטופס, וכן נודה על סיוע בהפצת הדף לכל עבר. שימו לב לרובריקה של "שם המציע/ה", חשוב לנו כמובן לתת את הקרדיט והנראות גם למציעות, בין אם הן נשים פרטיות ובין ארגונים.

http://bit.ly/shmotnashim

__________________

גם האגודה הישראלית ללימודים פמיניסטיים ולחקר המגדר מרימה את הכפפה ופונה לכולכן ולכולכם

אנא שלחו לנו המלצות על נשים שראוי לערי ישראל להתכבד בהן ולקרוא רחוב על שמן

_______________________

ב – 20.4.2014 פורסמה ב-ynet הכתבה סליחה, איך מגיעים לרחוב על שם אישה? ובה נתונים אודות שמות הרחובות בישראל:

"בירושלים רק 72 רחובות נקראים על שמן של נשים, בעוד 1,035 מהרחובות על שם גברים (הרחובות שאינם נושאים שמות אישים לא נכללו בספירה). בתל אביב-יפו 61 רחובות על שם נשים לעומת 878 על שם גברים. בחיפה 48 מול 422, בבאר שבע 44 בהשוואה ל-517"

גם בחודש פברואר התפרסמה ב"הארץ" כתבה על ידי אילן ליאור (18.2.2014), ובה הנתונים אודות תל אביב.

"אני עשיתי למעשה העדפה מתקנת לנשים", אמרה אבי־גיא להארץ, "לא היתה כמעט בקשה אחת להנציח נשים שלא אישרנו אותה. הנשים שהוגשו לוועדה היו בדרך כלל נשים מאוד ראויות בכל התחומים – תרבות, אמנות, מוזיקה, פוליטיקה, חינוך, עיתונות". לדבריה, הבעייה לא היתה בעירייה, אלא דווקא בממליצים. "בעבר פניתי באופן כללי לציבור ואמרתי תמליצו על נשים", אומרת אבי־גיא, אך מוסיפה כי "לא היו מספיק המלצות על נשים. כל אחד רשאי להגיש המלצה. ככל שתבואנה יותר המלצות, הסיכוי למספר נשים גבוה יותר ברחובות העיר – יגדל".

(תודה לאביב יהלום על הצילום)

(התמונה מתוך כתבה במעריב nrg  מה- 28.2.2013 – אודות פרוייקט בתיכון בירושלים שבו התלמידות/ים מחו על הניסוח המוצג בה)