מאת: דורית אברמוביץ'. פורסם במקור באתר של comme il faut
מדי שנה מתפרסמים נתונים, שכבר רחוקים מלהפתיע, על אפליית נשים בעבודה ועל מידורן בעיקר לעבודות שירותים ודחיפתן אל התחתית העבה של שוק התעסוקה. על פי נתוני מרכז אדווה, נשים מהוות כמחצית מכוח העבודה האזרחי, אך שכרן החודשי הממוצע עומד על 60.4 אחוז משכר הגברים, ושכרן השעתי עומד על 79 אחוז משכרם של גברים. וכדי להימנע מראש מטענות כאילו מצבן של נשים עובדות משתפר, יש להדגיש כי נהפוך הוא, מצבנו הולך ומתדרדר. להלן, על פי נתוני מרכז אדווה, בשנת 2007 ההכנסה הממוצעת לשעה של נשים שכירות עמדה על 84 אחוז משכר הגברים השכירים (לעומת 79 אחוז כיום), וההכנסה החודשית הממוצעת של נשים שכירות עמדה על 64 אחוז משכר הגברים השכירים (לעומת 60.4 אחוז כיום).
עם נתונים כה חמורים שמעידים על היותן של נשים מיעוט פוליטי-כלכלי-מעמדי, ועם ההבנה כי נשים אינן רק מגדר אלא קודם ולפני הכל מעמד, מתבקשת מאתנו סולידאריות רחבה, שאחד מביטוייה הוא רכישה מעסקי נשים בלבד.
אחוזים הולכים וגדלים של נשים, שמודרות משוק התעסוקה- שהשתכרו על פי או מתחת לשכר מינימום; פוטרו בשל הריונן; עברו את גיל 40 ועל כן לא מתקבלות כמעט לאף עבודה; חיות בפריפריה הגיאוגרפית-פוליטית ונטולות נגישות למקומות תעסוקה; צריכות לעמול בגידול ילדיהן ללא תמורה בשכר ובה בעת להיטלטל בדרכים כדי להשתכר אך בה בעת לשלם למטפלת ולגנים את כל שכרן; עובדות במשרות שעתיות וזמניות ו/או דרך חברות קבלן; נפגעות מהטרדה מינית במקום עבודתן- רבות מכל אלה מקימות לעצמן עסקים זעירים כדי לממש את כישוריהן שאינם מוערכים ו/או מתוגמלים כלכלית בשוק תעסוקה שמנוהל על ידי גברים.
אלפי עסקים זעירים מוקמים ברחבי ישראל, ארגוני נשים שמומחים בהתעצמות כלכלית מציעים קורסים, השתלמויות, קואופרטיבים וחממות לנשים בעלות עסקים זעירים, חנויות 'אחותי-סחר הוגן' נפתחות ומציעות מגוון עצום של מוצרים ידידותיים לסביבה ואיכותיים פרי ידיהן של יצרניות מכל רחבי המדינה, כל שנותר הוא לנו הצרכניות והצרכנים הוא להכריע לרכוש ולקנות מהן. זוהי סולידאריות צרכנית שנדרשת אל מול אפליה והדרה שיטתית של נשים, כך יכולות ויכולים אנו להתנגד לשיטה כלכלית שמטילה החוצה מאות אלפי נשים ובה בעת ליהנות מרכישה הוגנת-איכותית-חברתית. אז כל פעם שעולה אצל מי מכן הצורך והרצון לרכוש מוצר או שירות כלשהו, אנא עצרי רגע וחפשי באתרים שמפרסמים עסקי נשים, ובחנויות 'אחותי-סחר הוגן' בתל אביב, וכך גם תשיגי לעצמך את השירות או המוצר הטוב ביותר וגם תפעלי למען חברה צודקת, שוויונית, הוגנת יותר.